måndag 24 november 2008

Strömavbrott

Vad gör familjen Saleh när det blir strömavbrott?


Jo vi tar fram en stekpanna och några värmeljus och försöker sedan att steka ägg. Det gick otrolig långsamt så vi la ner efter en kvart. Kvar i pannan blev någon slags halvkoagulerad gegga med en massa olja i. Vi åt istället sallad med mackor. Funderade ett tag om vi kanske skulle grilla korv i öppna spisen, men ingen orkade hämta ved.


Sedan spelade vi barn Twister i en halvtimma. Mamma satt i soffan och snurrade på brickan som talar om vilken kroppsdel som ska hamna på vilken färg. Efter det satt vi i kanske två timmar och skulle gissa vilken person man tänkte på. Mina tog längst tid.


När strömmen kom tillbaka satte vi förstås på tv:n och slutade leka lekar. Detta hände i lördags och strömavbrotted varade kanske i fyra timmar.


I söndags hade det snöat rejält så vi gick ut och åkte tefat och begravde varandra i snön. Och idag hade det snöat ännu mer. När vi skulle gå till morfar för att fika nådde snön nästan upp till midjan på mig. Och nu när det är kväll snöar det fortfarande. Pappa fick stanna hemma från jobbet för att han inte kunde komma fram. Hej hopp pillesnopp!




Bild: Den här var tagen i lördags på två dagar har det snöat ännu mer.

Inga kommentarer: